Machetare cărți de vizită – CorelDraw

Cum se fac cărțile de vizită în CorelDraw: Puteți urmări clipul video sau să citiți articolul de mai jos:

Intrăm în CorelDraw, pornim un document nou. Prima problemă care se pune, este dimensiunea care o va avea cartea de vizită. Dimensiunea preferată pare a fi 90×50 mm sau 85×55 mm.

Deci, făcând dublu click pe umbra pagini sau din meniul Layout – Page Setup, sau chiar din bara de sus (când nu avem nimic selectat) putem modifica dimensiunea paginii. Acum avem suprafața de lucru.

Ce trebuie să apară pe cartea de vizită: sigla firmei, numele proprietarului, funcția, adresa și telefoanele firmei, eventual numărul și adresa de acasă.

Sigla firmei este de presupus că o aveți deja, ori ca fișier CorelDraw, ori ca bitmap.

În cazul acesta selectăm din meniul File – Import și importăm fișierul cu sigla. Apoi îl plasam în colțul dreapta sus, pe mijloc sau oriunde vă convine.

Numele proprietarului se scrie în general în centrul cărții de vizită, cu caractere îngroșate.

Selectăm Text Tool și facem click undeva în suprafața de lucru.

După ce scriem numele, selectăm Pick Tool și modificăm fontul din bara de sus sau din Text – Format Text.

Acum, trebuie doar să ne asigurăm că numele este scris exact în centru.

Putem muta cu Pick Tool textul după ochi sau putem să folosim o facilitate specială a CorelDraw, anume alinierea condiționată.

Pentru a alinia perfect în centrul pagini un obiect, selectăm obiectul și din meniul Arrange selectăm Align and distribute.

De aici facem click pe “Center of page” și ok, și obiectul este exact în centrul pagini.

Funcția o vom scrie în același mod, imediat sub nume.

De preferat ar fi niște caractere mai subțiri și de dimensiuni mai mici, poate AvantGarde (deși nu sunt adeptul lor și sunt sigur că veți face o alegere mai inspirată).

Dacă dorim ca și acest text să fie aliniat perfect pe mijloc (dar de data aceasta doar pe orizontala) Folosim din nou Align and Distribute dar de data aceasta, după ce selectăm “Center of page”, deselectăm “Center” (cel care se referă la verticală).

Adresa și telefoanele firmei vor fi scrise în colțul dreapta jos sau pe linia de jos a firmei (sau oriunde alt undeva).

Scrieți inclusiv adresa de email și web.

Deși această informație este cea mai importantă, faceți-le o surpriză colaboratorilor dvs. și scrieți-o mic și subțire.

Un lucru de care trebuie să țineți cont, este să lăsați spațiu mare între diferitele elemente, altfel totul va căpăta un aspect neplăcut de meniu de birt (dacă vă mai schimbați și numărul de mobil între timp și tăiați cu pixul peste cel vechi și îl scrieți deasupra, vă puteți imagina).

Problema cu, cărțile de vizită este că ajung de cele mai multe ori la grămadă cu multe altele și n-o găsești niciodată pe cea care îți trebuie.

Din acest motiv, trebuie să facem ceva deosebit la această carte de vizită, ceva ce s-o facă unică, un semn distinctiv.

O soluție mai ieftină ar fi să-i dați o pată de culoare.

O dată ce ați ajuns la forma finală a cărții de vizită, nu rămâne decât să o multiplicați.

Profilul autorului
Barbu Iulian
Designer Graphic | Website

Salut, sunt Iulian! Sunt un senior grafic designer și dezvoltator web independent din Mun. Râmnicu Sărat, cu o experiență de peste 15 ani. Sunt specializat în proiectare digitală și tipărită, design editorial, dezvoltare de logo și brand...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Confidențialitate și cookie-uri: Acest site folosește cookies pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare. Dacă continui să folosești acest website ești de acord cu utilizarea lor.