Ce este Google Lens și la ce folosește?

Ce este google lens

Ce este Google Lens și la ce folosește? – Google Lens, o aplicație revoluționară de recunoaștere vizuală dezvoltată de Google, a adus o schimbare semnificativă în modul în care interacționăm cu lumea din jurul nostru.

Cu ajutorul tehnologiei de învățare automată și a inteligenței artificiale, Google Lens permite utilizatorilor să obțină informații și să interacționeze cu mediul lor în moduri noi și captivante.

Iată câteva moduri surprinzătoare în care puteți folosi Google Lens:

ce este google lens si la ce foloseste
Ce este Google Lens și la ce folosește?

1. Identificarea obiectelor – Ce este Google Lens

Google Lens poate identifica obiecte din viața reală, inclusiv plante, animale, obiecte de mobilier, alimente și multe altele.

Pur și simplu focalizați camera telefonului pe obiectul dorit, iar Lens vă va oferi informații detaliate despre acesta.

2. Traduceri instantanee

Cu Google Lens, puteți traduce textul în timp real dintr-o limbă străină în limba dvs. nativă.

Acest lucru este util atunci când sunteți într-o țară străină și doriți să înțelegeți semnele, meniurile sau alte texte în altă limbă.

3. Recunoaștere text – Ce este Google Lens

Google Lens poate extrage text din imagini sau documente și vă permite să îl copiați, să-l traduceți sau să-l partajați.

Aceasta poate fi deosebit de utilă în cazul în care doriți să copiați rapid un număr de telefon sau o adresă de pe o fotografie.

4. Cumpărături inteligente – Ce este Google Lens

Folosind funcția de recunoaștere a produselor, Google Lens vă poate ajuta să găsiți și să cumpărați obiectele pe care le vedeți în viața de zi cu zi.

Pur și simplu fotografiați un articol și Lens va găsi produse similare online, oferindu-vă opțiuni de cumpărare.

5. Identificarea plantelor și animalelor

Dacă sunteți pasionat de natură, Google Lens vă poate ajuta să identificați plante și animale din jurul dumneavoastră.

Fotografiați o floare sau un animal și Lens vă va oferi informații despre specie, habitat și alte detalii relevante.

6. Recunoașterea codurilor QR și a codurilor de bare

Google Lens poate scana coduri QR și coduri de bare pentru a accesa rapid informații suplimentare despre produse, evenimente sau site-uri web.

7. Asistență la lectură și învățare

Folosind funcția de lectură cu voce în Google Lens, puteți asculta textul extrase din cărți, reviste sau alte surse scrise.

8. Identificarea monumentelor și clădirilor

Atunci când călătoriți într-o destinație nouă, Google Lens vă poate oferi informații despre monumente, clădiri sau locuri istorice.

Fotografiați obiectivul și Lens va furniza detalii despre acesta.

9. Sfaturi pentru gătit

Dacă aveți o rețetă într-o carte sau pe un panou, Google Lens poate extrage textul și vă poate oferi instrucțiuni de gătit pas cu pas, direct pe ecranul telefonului.

10. Recunoașterea artei

Vizitați un muzeu sau o galerie de artă? Google Lens vă poate oferi informații detaliate despre operele de artă pe care le fotografiați, inclusiv numele artistului, titlul lucrării și alte detalii relevante.

Ce este Google Lens

În concluzie, Google Lens este o unealtă incredibilă care deschide noi posibilități de explorare și interacțiune cu lumea înconjurătoare.

De la identificarea obiectelor și traduceri instantanee până la asistență la lectură și cumpărături inteligente, această aplicație continuă să surprindă și să uimească utilizatorii cu capacitățile sale impresionante de recunoaștere vizuală.

Poți descărca aplicația de mai jos:

Dacă ți-a fost util acest articol, aștept comentariul tău 🙂

Profilul autorului
Barbu Iulian
Designer Graphic | Website

Salut, sunt Iulian! Sunt un senior grafic designer și dezvoltator web independent din Mun. Râmnicu Sărat, cu o experiență de peste 15 ani. Sunt specializat în proiectare digitală și tipărită, design editorial, dezvoltare de logo și brand...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Confidențialitate și cookie-uri: Acest site folosește cookies pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare. Dacă continui să folosești acest website ești de acord cu utilizarea lor.